Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

''κράτος δικαίου,κράτος πρόνοιας και ισονομίας,κράτος αξιών''

για να υπάρξει κράτος πρέπει να υπάρχει σύνταγμα.Συνταγμα υπάρχει ψηφισμένο απο κάποιους πολιτικάντζες που κάποιοι φοβισμένοι τους ψήφισαν με τη σειρά τους.Νόμοι.Για τον ΑυγΟΥΣΤΟ Κοντ (για κάποιους πατέρα της κοινωνιολογίας)οι νόμοι βγαίνουν μέσα απο επαναλαμβανόμενα κοινωνικά φαινόμενα και γεγονότα.Για να φτιάξει νόμους συσχετίζει γεγονότα.Η σύγκριση και η ιστορία ήταν τα εργαλεία του για τα πειράματα της κοινωνιολογίας.Κι όλα αυτά τον 18ο αι. που η κοινωνία αντιμετωπιζόταν σαν μηχάνη.Ετσι η κοινωνία πήδηξε στον 19 ο αιώνα σε ενα ματαβατικο στάδιο,να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός.
Σήμερα πηδήξαμε προς τα πίσω.Η κοινωνία ξαναγινε μηχανή.Κάνει τα πάντα,αλλα όταν χαλάσει,την πετάνε.Οι νόμοι σήμερα είναι περισσότερο ,πράξεις πανικού.Και όλα για χάρην της ασφάλειας των πολιτών.
Ο εγκλεισμός μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,ο τρομονόμος,η παιδεία,το περιβάλλον,τα μέτρα για τους φυλακισμένους και να φτασουμε στα πιο πρόσφατα , η κουκούλα και η επίταξη απεργών-διαδηλωτών για λόγους εθνικής ασφαλειας , όλα αποτελούν μορφές έκτακτης νομοθεσίας , έκτακτης ανάγκης.Φασισμός εμφανίζεται στις κυβερνήσεις που δε δέχοντε ο κόσμος τους να αντιστέκετε και να φωνάζει. Σύμφωνα με την εξουσία , η ηλικία του ανθρώπου διαιρείται στην παιδικότητα και στην ενηλικίωση .Η εξουσία είναι η ενηλικίωση και μας λέει ότι για να βγούμε απο την παιδικότητα πρέπει να ποθήσουμε την ενηλικιωση , δηλαδή να γίνουμε κομμάτι της. ''ακολουθήστε τους κανόνες , παρατήστε τους συναισθηματισμούς και τις εξεγέρσεις , αποδεχθείτε την ύπαρξη μου , μην την αμφισβητείτε...'' επαναλαμβάνει η εξουσία , μέσα απο τον πικρό σκεπτικισμό των μεταμελημένων , που επιβεβαιώνουν την ήττα του διαφορετικού , μεσω των επιζήσαντων του ιστορικού ναυαγίου , που αντιμετωπίζουν το όνειρο να είμαστε καλύτεροι σαν συναισθηματική καρικατούρα.
Νόμοι και κανόνες,παντού.Νόμοι , που σε αυτόν τον αυξανόμενο , δολοφονικό καπιταλισμό , είναι τα όπλα της κυριαρχίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη , απέναντι σε όσους αντιστέκονται έμπρακτα.
Νόμος ποινικοποίησης της κουκούλας.Εδώ γελάμε.Άλλα κι αλλα δεν ποινικοποιύντε, και για να βγούν στην επιφάνεια , βρήκαν σανίδα σωτηρίας την ''κουκούλα''!!!
Ας το κάνουν κι αυτό.Τους φταίνε ακόμα και τα ρούχα που φοράμε.Όμως όσο κι αν έγινε της μόδας η κουκούλα για τα Μ.Μ.Ε και για την κυβέρνηση , φοράμε κουκούλες γιατί στην ρουφιανιά είναι μανούλες!!
Αυτοί δεν φοράνε κουκούλα γιατί τα κάνουν όλα πάνω στις πλάτες άλλων.Πάντα βρίσκουν κάποιους να σκεπάσουν τις βρωμοδουλιές τους.Σκάνδαλα , υποκλοπές , βατοπέδια, ρασοφόροι - βιαστές , αστυνομικοί-δολοφόνοι , ασφαλίτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι,παράθυρα και τηλεόραση , μπάτσοι - βαποράκια.Η κουκούλα σας πείραξε , μικροαστοί??Γιατί τους μεγάλους μια χαρά τους βολευει που τα τρώνε απο παντού . Ασφάλεια για την ασφάλεια! απο ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν την δουλεία τους σωστα!!!Ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες??ΑΝ τρομοκρατία δεν είναι τα παραπάνω , οι ελεγχοι στο δρόμο , τα περιβόιτα 700 ευρω, η σύνταξη στα 70 , τα άθλια δημόσια νοσοκομεία, οι φυλακες ανηλικων , το δελτιο των 8 , τα αντικαταθλιπτικά , η ''κρίση'', ο αργός θανατος μπροστά στην τηλεόραση ...τότε τι αλλο μπορεί να είναι τρομοκρατία????
Η οργή δεν είναι..
Αφού βρήκανε κι αυτό τον έκτακτο νόμο ,
αφού ποινικοποιήσανε την ΄΄κουκούλα'' , ας αποποινικοποιήσουν και το χασίς!!!!
Ετσι για να μας μαστουρώσουν ακόμα περισσότερο,αφού ετσι τους βολευει!!!!!

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ = ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ
ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ = ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΝ = ΥΠΟΤΑΓΗ

8 σχόλια:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

«Η κοινωνία που φτιάχνουμε για σας, η κοινωνία που θα ζήσετε ώσπου να σας πεθάνουμε, θα είναι μια κοινωνία του μίσους και του τρόμου», είπε ο βασανιστής στον τελευταίο αντιστεκόμενο πολίτη του «1984», του Όργουελ, δηλαδή του «Μεγάλου Αδελφού».

«Δεν θ' αντιστέκεται κανείς πια, δεν θα σκέφτεται κανείς, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις παρά μόνο γι' αυτά που εμείς θα θέλουμε να σκέφτεστε, δεν θα υπάρχουν άλλα νοήματα παρά μόνο αυτά που θα σας εμφυτεύσουμε, δεν θα υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός απ' τον φόβο, το μίσος και τον τρόμο.
Θα σας τσακίσουμε το πνεύμα και την ψυχή.
Είσαστε δικοί μας, ό,τι θέλουμε θα σας κάνουμε».
..............................

Ανήσυχα και οδυνηρά μόνος
Στον εφησυχασμό και το βόλεμα
του νου και της καρδιάς.
αρνήσου και ζήσε υπερασπιζόμενος
τη δύναμη ελπίδας
του δικού σου δρόμου
της ανυπόταχτης σκέψης, την ελευθερίας
του δικού σου ονείρου

Γιατί όταν πλακώσει ο θάνατος,
αρχίζει η καταγραφή τής ζωής.
Μαζί με την καταγραφή τής πεθαμένης ζωής
μπορώ να καταγράψω και τον θάνατο.

Αυτόν που συντελέστηκε ΜΕ ΤΗ ΣΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ

καλό βόλι

jerronymo είπε...

Τα εχουμε ξανασυζητησει αυτα...Βρισκουν και τα κανουν.Πιστεψε ομως η δημοκρατια παντα υπαρχει και ειναι το πολιτευμα της ανθρωποτητας.Τι εννοω με τον ορο δημοκρατια? Οτι κατα καποιο τροπο τα σκατα που ζουμε εμεις αποφασιζουμε αν θα συνεχισουμε να τα ζουμε ή τουλαχιστον η πλειοψηφια απο μας...Κατα καποιον τροπο με το να μην αντιδραμε δινουμε την ψηφο μας στο να συνεχιστει και να εξελιχθει αυτη η αηδια.Αρα σε δημοκρατια δεν ζουμε???Αλλα να ξερεις vereggaria μου.Οι πολλοι αποφασιζουν παντα...Με την σταση τους με τις πραξεις τους...

Unknown είπε...

periplous,
na spasoume ton tromo!!!!
agwnistikous xeretismous

Unknown είπε...

jer,
oses fores kai na ta sizitisame emeis ,polloi alloi de to kanoun kai kathonte k trwne oti tous plasaroun.exeis dikio.omws poso i diokratia mporei na anteksei to titlo tou apolitou kai kataliloterou politeumatos otan apo dimokratia mas katanta se dimokratia tous??

alterego είπε...

Αγαπητη μου φιλη ευχαριστω που μου συστησες να διαβασω την αναρτηση σου. Εγω γραφω μονο απο εμπειριες προσωπικες και απο αυτα που ακουω καθε μερα στην δουλεια μου. Η δικη σου αναρτηση εχει πιο καλη τεκμηριωση και επιμελεια.Θαθελα να γινω αναγνωστης σου αλλα δεν ειδα πως μπορω να το κανω. Αααα δεν με λενε Φωτεινη αλλα γιωργο η φωτεινη ειναι συνεργατιδα του μπλοκ Ευχαριστω και παλι καλη σου νυχτα

Τάσος είπε...

Μέσα στους αιώνες, πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στις κοινωνικές δομές και γενικότερα στο κράτος-πολίτη.. Η μια εποχή φέρνει την άλλη, η αλλαγή την κάνει πιο γοητευτική, η πραγματικότητα μας επαναφέρει, κι όσο ζούμε και μαθαίνουμε διαβάζοντας, βλέπουμε πως όι "Φαύλες Πολιτείες" του Πλάτωνα είναι πίσω μας, δίπλα μας και μπροστά μας. Σε χαιρετώ

Unknown είπε...

φιλε alterego,
k egw apo empeiries k proswpika viwmata grafw k isws auto na nai i methodos.min anisixeis,tha se vriskw egw gt endiaferomai na se diavazw,etsi tha me vreis k esy!!!

kali s mera
xeretw

Unknown είπε...

ontos etsi einai file aete!
omows i dimokratia p oi epoxes eferan sto simera,einai poly makria apo to xthes kai to politeuma tis anthrwpotitas.omws opws k na xoun ta pramata o aetos petheneis ston aera!!!!oxi sti gi.as ginoume aetoi,as petaksoume.eleutheroi!

xeretismous