Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

πληροφορηση



Πως να σώσεις οτιδηποτε αν σωζετε , οταν ολα γυρω σου και πανω σου χρειάζονται να σωθουν...ανθρωποι,ιδεες,στοματα,μυαλά.Ακομα κι αν εχεις τις συνέπειες του νομου και καταφερεις να σωσεις καποιον,τον εαυτο σου, παλι συνένοχο σε μετατρεπουν.
Περιμενουμε σαν τηλεθεατες,ζωντανοι και τίμιοι, κατι να πιστεψουμε,κατι να το ζήσουμε μεσα απο το καναπε μας..κατι να ευχαριστηθουμε,να στηριχτουμε και να βρισουμε,να συμφωνησουμε..Ο δημοσιογραφος πλεον ειναι ο γονιος μας , που μας νταντεύει να πιουμε το γαλα μας ,για να κοιμηθουμε με ολα τα ''θρεπτικα'' συστατικα.
Το ασβεστιο ,μας ειναι ο τιτλος ειδησεων ,ετσι μολις ανοιξουμε την tv να ειμαστε αμεσως πληροφορημένοι.Και σιγα σιγα δυναμωνουμε και μεγαλωνουμε..αν ποτε το καταλαβουμε.
Φταιμε κι εμεις,που σαν εμβρυα ,μειναμε εμβρυα , κλεισμένα σε ενα προφυλακτικο και σιγά σιγά πεθαίνουμε.Ανηλικα ''εγώ'' πεταμένα στην σαπίλα και τη λάσπη της πληροφόρησης.Μοιαζουμε με κουφάρια το ενα πανω στο αλλο σε ενα καναπε με το φως της τηλεορασης να φεγγει στα κορακια με γραβατες να μας φανε..που μας τρωνε,γλύφοντας τη γουνα τους απο τα υπολειματα των μυαλών μας.
Oμως,οσο και να σκουριάζει η μηχανή μας σαν ρομποτ και να πλησιαζει η ώρα για την ανακυκλωση μας , τοσο εμεις ριχνουμε λαδι στα γραναζια μας.
Οσο και να μας θελουν πιόνια στην σκακιερα τους, εμεις θα την βαφοτμε με χρώματα.Γιατί μπορει να εχουν εξουσία αλλα απο εμας εξαρτιόντε.Μας λένε τρομοκράτες επηδη απογαλακτιστήκαμε,επηδη αυτη η μεριδα ατομων που δε ήθελε να πίνει το γαλα της ολο και μεγαλώνει.Ειμαστε τρομοκράτες, επηδη εχουμε ράστα,διαβάζουμε βιβλία με ανατρεπτικό τίτλο,γραφουμε κειμενα και πολεμάμε αυτο που μας σκοτώνει μερα με τη μέρα,ώρα με τη ώρα.
Όσο ο άνθρωπος που ορθώνει το ανάστημά του, την αξιοπρέπειά του και την πολιτική επιλογή του να επιτεθεί στην καπιταλιστική πραγματικότητα βαφτίζεται τρομοκράτης,τόσο θα τους χτυπάμε με κάθε τρόπο και μέσο. Γιατί για εμάς ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και η εξουσία.

................γιατί ειμαστε ολοι μας παιδια που φωνάξαμε στη κοινωνια αλλα δε ματωθήκαμε μονο απο την αστυνομία, αλλα απο το κενο που οι γυρω μας ,μας ριχνουν.Και μας μετατρεπουν συνενοχους,σε ενα φονο,το δικο μας αλλα και της συνειδησης τους.