Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβριου,σύγχρονη κατοχή






Πως να γιορτασεις γι αυτον που σε πετάει στα σκουπίδια..
Είναι λες και το αφεντικό σου σε δέρνει καθε μέρα και εσύ του πας μια τεράστια ανθοδέσμη για να του δείξεις την αφοσίωση σου. 

Εθνος,μια έννοια που καθόρισε το τρόπο σκέψης και ζωής των ελλήνων αλλα και όλου του κόσμου.Απο τη μια γεννήθηκε η έννοια της απελευθέρωσης και απο την άλλη η επίμονη ιμπεριαλστική ματαιοδοξία της εξουσιας ,να σκλαβώσει. Το έπος του 40,μιας και το γιορτάζουμε με τιμές αλλα και με ΄΄ασφάλεια΄΄ αφου ο στρατός κατέβηκε στο δρόμο για να προστατέψει την παρέλαση και τους επισήμους σήμερα,έθαψε στο χιόνι εκατοντάδες νεκρούς μαχώμενους το φασισμό.Και άλλους τόσους να πεθαίνουν απο την πεινα και απο την εξαθλίωση της κατοχής.Σήμερα παλεύουμε για την επιβίωση μας σε ενα νέο ειδος κατοχής,σκληρής και δικιάς μας. Ναι ,δικιάς μας,αφου επιλέξαμε την καταδίκη μας.Μας την διάλεξαν και εμείς την επικυρώσαμε με λίγο απο το σάλιο μας.Μην πεινάσεις για να το αλλάξεις,δεν χρειάζεται να πουλάς το σπίτι σου για λίγο λάδι.Αυτοί που μας διδάσκουν τα εθνικά ιδεώδη,σήμερα μας σκλαβώνουν και μας πέρνουν το ψωμί.Οι μαυραγορίτες στις μέρες μας ,σπείρουν τον τρόμο και μας πουλάνε για λίγα ομόλογα,για να μην πέσουν στα μάτια των τραπεζών.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται όσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να σπάσει τα δεσμά του.
Γιατί, η αντίσταση τότε ήταν η αφετηρία για την μάχη ενάντια στο φασισμό,ενω σήμερα κάτω απο την σκιά του ''οχι'' ο νεοφασισμός είναι νόμιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: