Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ενυδρειο αγελάδων ... μετά απο καιρό


κάποιος με ρώτησε γιατί ενυδρειο αγελάδων??
Η αγελάδα είναι ένα καταδικασμένο ζώο.Ποτέ δε είναι ελευθερο.Η μοίρα αυτού του ζώου είναι να καταλήξει πολτοποιήμενο στο στομάχι ενός απο μας. εκτρέφετε σε μάντρες και σε μάζες αγελάδων με στάμπες και αριθμό , έτοιμες για σφαγη. Οι περισσότερες απο αυτές θα ονειρευονταν να ήταν ψάρια στη θάλασσα , να κολυμπούν δίπλα στα δελφίνια και να διανύουν τεράστιες αποστάσεις.Αλλά ακόμα και η θάλασσα κρύβει κινδύνους γι αυτό το καταδικασμένο ζώο.Αγελάδα στη θάλασσα (!) κίνδυνος,παράξενο πράγμα,αδιανόητο.Και θα την ψαρέψουν γι αυτό.γιατί είναι κάτι κόντρα στους κανόνες του μυαλού.κόντρα στο ''έτσι είναι τα πράματα''.......... 'η θα τη φάει κάποιος καρχαρίας , όπως και στη γη.
Εστω και σε ένα ενυδρείο..Εκεί μέσα τα ψάρια είναι για διακόσμηση,για να τα βλέπουν οι τουρίστες και να λένε για τα όμορφα χρωματιστά ψάρια.Στο ενυδρείο φιλοξενούνται όλων των ειδών ψάρια.....ακόμα και κροκοδειλοι,πιγκουινοι σε γυάλες .Αν μπει η αγελάδα σε αυτ0 θα φύγει για λίγο απο το σιγουρο θάνατο και θα μπει στη γυάλα..Αυτή μπορει να ταν μια σκέψη , μιας απο τις εκατομύρια αγελάδες που είναι στα σφαγεια ,του σύγχρονου αυξανομενου κρεατοφάγου καπιταλισμού. ''Παρά εδώ , καλύτερα σε ενυδρείο''
Ετσι ονομασα το ιστολογιο μου ''ενειδριο αγελαδων'' γιατι ταυτισα την αγελαδα με τον κόσμο.
Καταδικασμένη να μην είναι ελευθερη..
Μπορει αυτη η σκεψη και η ταυτιση που έκανα να μην είναι και τόσο δυνατη αλλα, εμΕνα μου αρεσουν οι ταυτίσεις!!!!...θα μπορουσα να ελεγα χιλιαδες αλλα λογια,θα μπορουσα να το αναλύσω πολυ. μενω στο θα μπορουσα......................ίσως να ήταν μια φράση που μου αρεσε!


4 σχόλια:

λοφανθρωπος είπε...

... ολα τα ζωα ακομη και ο ανθρωπος - ζωο ειναι καταδικασμενα... θα τα καταστρεψει αργα η γρηγορα ο ανθρωπος ιδιοκτητης... μπορει να βαλει καποια η ολα σε εννυδρειο...ποιος θα τα βλεπει ομως?...μηπως δεν ειναι αργα αν καταστρεψουμε τον ανθρωπο ιδιοκτητη...και σπασουμε τις γυαλες και τα ενυδρεια...υπαρχουν λοφοι?...υπαρχουν ανθρωποι να σταθουν στο λοφο...θελω να πιστευω πως ναι!!!!

Unknown είπε...

thelw na pisteuw ki egw mazi s to idio..as vgoume seriani na tous vroume!!

Ανώνυμος είπε...

Η πόλη της παρδαλής αγελάδας. Η αγελάδα είναι σοφό ζώο. Έχει μια τεράστια υπομονή να αφήνει τον χρόνο να κυλάει χωρίς να βιάζεται. Αναμασάει όχι μόνο το φαί. Σκέψου να ήταν και ο άνθρωπος έτσι... Η αγελάδα είναι σοφό ζώο. Η πόλη της παρδαλής αγελάδας.

Unknown είπε...

swsta..de t skeftika etsi alla etsi einai.de paizei me to xrono,apolamvanei ti stigmi,pou gi autin einai to fai..an itan k o anthrwpos etsi,ta rologia tha tan anapoda ,trisdiastata kai xwris arithmous.apla tha ipirxan